Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Καντίνα "Πρώτος"

Και καθώς έχεις πάρει το δρόμο για Έδεσσα, Γιαννιτσά, Αχλαδοχώρι, Χαλκηδόνα, Κουφάλια (έχει εκεί γιορτή καρπουζιού αυτήν την εποχή-που στα Κουφάλια;-Ναι ναι-απο που κι ως που-έλα ντε) και είσαι έξω από την ΕΚΟ λες να σταματήσεις να σιχτιρίσεις για την τιμή της βενζίνης. Το μάτι σου όμως πέφτει στα αριστερά της εισόδου στο αντικείμενο του πόθου. Μια καντίνα νααααα με το συμπάθιο. Η καντίνα ο "Πρώτος". Προσέξτε:Όχι ΚΑΙ ο πρώτος. Ο πρώτος σκέτο. Έλα μου ντε όμως που αυτός μπορεί να το λέει αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι...Γιατί;;;;;Κλούθα μου να το διαπιστώσουμε

Γλύφω το πάτωμα;
Σε αυτόν τον τομέα, ναι είναι καθαροί οι δυο τυπάδες που είναι μέσα.
Size matters:
Και εδώ καλό βαθμό παίρνουν. Μεγαλύτερο αυτού που θεωρείται κανονικό. Ίσως αυτό το μέγεθος θα πρέπει να είναι το κανονικό.
Τι τσιτσιρίζει στα κάρβουνα;
Βραστό,ψητό, σουβλάκι και πανσέτες. Δε γίνεται πιο κλασσικοί ρε παιδιά.
Persil expreeeeesss
Δυο είναι. Ο ένας εξυπηρετούσε ένα φορτηγατζή που είχε να πάρει 253 σάντουιτς. Ο άλλος ένα τυπά που ήθελε ένα. Και πάλι 54 ώρες έκαναν. Οι πιο άχρηστοι στην εξυπηρέτηση που έχω δει.
Στο βάθος κήπος
Έχει σκαμπό να την αράξεις. Έχει και πλακάκι κάτω στρωμένο, προσέξτε μόνο στα δυο τετραγωνικά που είναι μπροστά από την καντίνα. Ε, είπαμε να βάλουμε πλακάκι να μη λασπώνεσαι. Μη κάνουμε και πλουσιότερο τον Μπακατσέλο. Αλλά έχει και ένα καρτοτηλέφωνο αν χρειαστεί. Πως; Ούτε οι μαύροι δε χρησιμοποιούν πλέον καρτοτηλέφωνο; Α, καλά. Εμείς το διαθέτουμε πάντως.Σαν της μάνας μου δεν είναι.
Όχι. Σε καμία περίπτωση. Όταν πήγα, και αφού περίμενα πέντε ώρες μου είπαν ορθά κοφτά ότι παίζει μόνο βραστό, ψητό και πανσέτα. Σας έχω εξομολογηθεί ότι δε γουστάρω τις πανσέτες καθόλου. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ είπα να πάρω πανσέτα. Πω ρε μάνα τι λάθος ήταν τούτο; Λαθούρα μεγάλη. Ένα πράγμα θα σας πω. Εκτός του ότι δε κοβόταν βέβαια ούτε με την πριονοκορδέλα. Στις τελευταίες μπουκιές έκοβα όσο μπορούσα και τάιζα δίπλα μου ένα σκύλο. Και αυτός το άφησε. Αισχρό. Απίστευτα αισχρό. Άσε δε και το άλλο. "Αλοιφή παίζει;" "Ε, κάπου πρέπει να παίζει φιλαράκι". Όταν το ακούς αυτό ειδικά στην καντίνα την κάνεις με ελαφρά. Ο τελευταίος που έφαγε απο τη συγκεκριμένη αλοιφή πρέπει έχει πεθάνει εδώ και 25 χρόνια. Και ήταν νεαρό παιδί όταν τη δοκίμασε.
Και από τιμές;
3,20 με την Coca Cola!Κλέφτες!Πανάκριβοι.
Α!Να μια καντίνα!Πάμε;
Όχι, Χριστέ μου....όχι...