Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

Καντίνα για πανσέτα μούρλια


Εδώ είμασστε και πάλι μετά τη κραιπάλη των εορταστικών ημερών. Θα μεταφερθούμε σήμερα και πάλι στο δρόμο προς τη Χαλκιδική, στο 9ο περίπου χλμ της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Μουδανιών. Αυτή τη φορά όμως μπροστά στην αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Hyudai, όχι μπροστά στο Πέρσικα. Εκεί όπως έχουμε πει, δε πάμε ούτε με σφαίρες. Πάμε να δούμε.

Γλύφω το πάτωμα;
Οι νεαροί ιδιοκτήτες της εν λόγω καντίνας μπορώ να πω ότι είναι πολύ καθαροί. Και στα υλικά τους και στα όλα τους.
Size matters:

Συνηθισμένα πράγματα. Το κλασσικό σάντουιτς της Θεσσαλονίκης.
Τι τσιτσιρίζει στα κάρβουνα;
Δυστηχώς εδώ χάνουν. Η ποικιλία δεν είναι μεγάλη. Σουβλάκι, για το οποίο μάλλον πρέπει να πας νωρίς και όχι μετά το μεσημέρι πανσέτα και λουκάνικο βραστό και ψητό. Αλοιφές γιοκ.
Persil expreeeeesss

Σχετικά γρήγοροι αν αναλογιστεί κανείς το κόσμο που πάει να φάει εκεί.
Στο βάθος κήπος

Δυστηχώς και εδώ η καντίνα χάνει. Όπως μαρτυρά και η φωτογραφία μόνο μπροστά στους καντινιέριδες έχει μια μικρή ομπρέλα αλλά τα κομφόρ περιορίζονται σε αυτά.Πρέπει να πας με το αμάξι σου για να κάτσεις κάπου να φας.
Σαν της μάνας μου δεν είναι.
Εδώ παιδιά κερδίζει πολλά.Για να σας δώσω να καταλάβετε δε τρώω με τίποτα πανσέτα. Δε μου αρέσει ρε παιδί μου τι να κάνουμε τώρα; Είμαι περισσότερο του κοτόπουλου και του χοιρινού σουβλακίου. Όταν πήγα εγώ δεν είχε σουβλάκι και έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε λουκάνικο και πανσέτα. Τι να κάνω ο έρμος για ΕΣΑΣ και την πληροφόρηση σας ζήτησα πανσέτα. Και τους το είπα κιόλας. "Παιδιά σιχαίνομαι την πανσέτα. Αν αρέσει σε εμένα θα αρέσει σε όλο τον κόσμο". Ε λοιπόν δε το μετάνοιωσα. Καλοψυμένη στα κάρβουνα πανσέτα, χωρίς τρελό λίπος και χωρίς να είναι μεντσεσόλα όπως σε άλλα γυράδικα. Ψημένη με τέτοιο τρόπο ώστε ούτε να μη μπορείς να τη φάς γιατί με τη δαγκωνιά πάει να φύγει όλη μέσα από το ψωμάκι ούτε όμως και τόσο σκληρή από το ψύσιμο που να έχει αφυδατωθεί όπως το σουβλάκι που είχα βάλει μια φορά εγώ στο φούρνο μικροκυμμάτων της αδερφής μου και είχε βγει σκέτο κάρβουνο. Καταπληκτικό. Εγώ, κυρίες και κύριοι, ο μεγάλος πολέμιος της πανσέτας σας προτείνω να πάτε εκεί και να φάτε πανσέτα. Στα αρνητικά βέβαια συμπεριλαμβάνονται αρχικά η έλλειψη αλοιφών και στη συνέχεια αυτή η άτιμη προτηγανισμένη.
Και από τιμές;
Περίπου 3,00 με Coca Cola. Χωρίς πλάκα αποροφήθηκα τόσο πολύ σε αυτό που έτρωγα που ξέχασα να κοιτάξω τα ρέστα από το τάληρο που έδωσα.
Α!Να μια καντίνα!Πάμε;
Αν περνάς απο εκεί και πεινάς, σίγουρα. Να σιγουρευτείς όμως ότι είναι η πρώτη καντίνα που συναντάς πριν το Cosmos και όχι η δεύτερη που αναφέραμε πιο πάνω. Άλλωστε θα το καταλάβεις από τον κόσμο που έχει.

2 σχόλια:

Ανέφελη είπε...

Α ρε Σκόρδο είσαι θεός. Το ότι γράφεις καλά το ήξερα κι από το άλλο μπλογκ. Αλλά εδώ έχεις και μια ΣΟΥΠΕΡ ιδέα. Το παρακολουθώ από την αρχή και το χαίρομαι.

(Και όταν έρθει η ώρα για τα μπόντιλαϊν, κάτι θα τσοντάρω κι εγώ, χιχιχιχιχ... :-P)

Ioannis Skordopoutsoglou είπε...

Φίλη Ανέφελη δέχομαι την προσφορά σου μετά χαράς.
Να είσαι σίγουρη ότι θα χρειαστώ τη βοήθεια...